Buxheti për vitin 2023, Tahiri: Ky është një buxhet totalisht pa vizion

Kuvendi i Kosovës do të mbajë dy seanca plenare gjatë kësaj jave. Të enjten do të mbahet seanca e re plenare, ku pritet të diskutohet për Projektligjin buxhetin për vitin 2023, ndërsa të premten do të trajtohen pikat e mbetura nga seancat e kaluara, mes tyre edhe debati parlamentar për shëndetësinë.
Pas mbledhjes së Kryesisë së Kuvendit, shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, foli për buxhetin për vitin 2023, për të cilin tha se i njëjti është pa vizion dhe pa reflektuar në gjendjen që është sot.
“Ky është një buxhet totalisht pa vizion dhe i pa reflektuar në gjendjen që është sot Kosova. Janë disa argumente. Argumenti i parë është deklarata skandaloze e ministrit të Financave, ai del e iu thotë sektorit privat dilni dhe rritni rrogat se iu ka rritë fitimi. Përderisa në këtë buxhet dhe sesion nuk e ka sjell ligjin e pagave që e ka në dorë. Pra ministri Murati e ka në dorë ngritjen e pagave në sektorin publik dhe po ashtu e ka buxhetin për këtë punë. As nuk e ka sjell vinë buxhetore për këtë ligj dhe mbi të gjitha as nuk ka sjell koeficientet”, theksoi ai./21Media

Back to top button