Cilët janë faktorët që kanceri po përhapet tek të rinjtë?

 

 

Kanceri është sëmundje multifaktoriale, tek përhapja e së cilit ndikojnë faktorët e brendshëm si trashëgimia, mosha dhe gjinia, si dhe faktorët e jashtëm siç janë pirja e duhanit, ushqimi jo i shëndetshëm, ekspozimi në diell e shumë të tjera.

Kështu deklaroi onkologu Ilir Kurtishi, në PDTM të RTV21.

 

Tutje Kurtishi ka folur edhe për parandalimin e sëmundjeve kanceroze, ku ka thënë se një gjë e tillë është e pamundur, por të zbulohen herët është e mundur./21Media

 

Back to top button