Daçiq: Kosova nuk mund ta padisë Serbinë

Kjo pasi që Kosova nuk është pjesë e Kombeve të Bashkuara ka thënë Daçiq

Shefi i diplomacisë serbe, Ivica Daçiq akuzoi të mërkurën presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, se “po vazhdon me provokime” për shkak të deklaratës se Kosova do ta padisë Serbinë për gjenocid, duke shtuar se kjo është e pamundur, pasi Kosova nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara.

“Hashim Thaçi po vazhdon me provokime. Pasi pësoi debakël ideja e tij për formimin e Ushtrisë së Kosovës dhe pasi u tërhoq ligji nën presionin e bashkësisë ndërkombëtare, Thaçi menjëherë përpiqet të hedhë vëmendjen në temën tjetër me akuzën kundër Serbisë për gjenocid. Thaçi e di se nga kjo nuk ka asgjë, pasi Kosova nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara dhe nuk ka të drejtë të padisë në Gjykatën ndërkombëtare të drejtësisë në Hagë”, ka thënë Daçiq në kumtesë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button