Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër HIV/AIDS-it

Dy të vdekur nga HIV/AIDS në Kosovë

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës.

Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës (HIV/AIDS) është njëri nga aktivitetet më të mëdha në botë, pasi miliona njerëz në mbarë botën përballën me këtë sëmundje që njihet edhe si “murtaja e bardhë” që ngadalë merr jetën e njerëzve të prekur.

Kosova është njëri nga vendet me numrin më të vogël të të prekurve nga kjo sëmundje. Gjatë vitit 2019 në Kosovë janë shënuar 6 raste me HIV/AIDS, ku prej tyre 2 kanë përfunduar me vdekje.

Në Kosova, ashtu si në vende tjera të botës, gjatë tërë vitit zhvillohen aktivitete vetëdijesuese dhe këshillimore, për t’u mbrojtur nga kjo sëmundje, që merr jetën shumë njerëzve çdo vit./21Media

Shikoni Gjithashtu
Close
Back to top button
close button