Eurozona mirëpret aplikimin e Kroacisë për t’iu bashkuar monedhës unike

Kroacia dorëzoi të enjten e kaluar aplikimin e saj

Ministrat e Financave të Eurozonës mirëpritën sot aplikimin e Kroacisë për t’iu bashkuar monedhës unike, duke e quajtur këtë lëvizje një shenjë besimi tek euro.

Kroacia dorëzoi të enjten e kaluar aplikimin e saj për t’u bërë pjesë e monedhës unike, duke filluar një proces që me shumë mundësi do të kërkojë një vit kohë.

“Qëllimi i Kroacisë tregon se zona euro është një ankorim i qëndrueshëm për stabilitet dhe rritje në Europë dhe që vazhdon të tërheqë anëtarë të rinj”, tha Mario Centeno, kreu i Eurogrupit, i përbërë nga ministrat e Financave të eurozonës.

“Masat që ka marrë Zagrebi për mbikëqyrjen bankare, qeverisjen dhe çështje të tjera kyçe tregojnë vendosmërinë e Kroacisë për të qenë pjesë e familjes euro”, shtoi ai.

Back to top button