Franca ndalon shitjet e iPhone 12

Franca ka urdhëruar Apple të ndalojë shitjen e iPhone 12 për emetimin e tepërt të rrezatimit elektromagnetik.

Të martën, mbikëqyrësi francez që drejton frekuencat e radios i tha gjithashtu gjigantit të teknologjisë që të rregullonte telefonat ekzistues.

ANFR e ka këshilluar Apple që nëse nuk mund ta zgjidhë problemin nëpërmjet një përditësimi të softuerit, duhet të tërheqë çdo iPhone 12 të shitur ndonjëherë në vend.

Por Organizata Botërore e Shëndetësisë ka kërkuar më parë të zbusë frikën rreth rrezatimit të emetuar nga telefonat celularë.

Ajo thotë në faqen e saj të internetit se nuk ka asnjë provë për të arritur në përfundimin se ekspozimi ndaj fushave elektromagnetike të nivelit të ulët është i dëmshëm për njerëzit.

iPhone 12 u lëshua për herë të parë në shtator 2020 dhe ende shitet në mbarë botën.

Apple i tha BBC-së se po kundërshtonte rishikimin e ANFR-së dhe tha se i kishte ofruar rregullatorit rezultatet laboratorike nga vetë gjiganti i teknologjisë dhe palët e treta, të cilat tregojnë se pajisja është në përputhje me të gjitha rregullat përkatëse.

Ai tha se iPhone 12 u njoh si në përputhje me rregulloret për nivelet e rrezatimit në mbarë botën.

Back to top button