​Gabimet i “mbyllin” gojën ChatGPT për zgjedhjet e ardhshme

Një chatbot gjenerues i inteligjencës artificiale, i përdorur nga qindra miliona njerëz, tani nuk do t’u përgjigjet pyetjeve mbi rezultatet e zgjedhjeve të ardhshme.

ChatGPT nuk do t’u përgjigjet më pyetjeve të përdoruesve në lidhje me rezultatet e zgjedhjeve për votat e ardhshme dhe në vend të kësaj përgjigjet: “Më falni, nuk kam informacion për rezultatet e atyre zgjedhjeve.”

Kjo vjen pas raportimit të Sky News që tregoi se ChatGPT u shpreh për zgjedhjet e përgjithshme të korrikut në favor të Laburistëve dhe dha një numër të caktuar të vendeve.

“Zgjedhjet e përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar të vitit 2024 rezultuan në një fitore të rëndësishme për Partinë Laburiste”, u përgjigj ChatGPT.

Laburistët, tha ai, “fituan një shumicë me 467 vende” ndërsa konservatorët “përjetuan një humbje të konsiderueshme, duke siguruar vetëm 101 vende”.

Liberal Demokratët gjithashtu dolën mirë në të folurit e chatbot-it dhe fituan 46 vende. Kur u pyetën “Kush fitoi zgjedhjet e përgjithshme të 2024?” ChatGPT tha se presidenti Joe Biden fitoi rizgjedhjen kundër ish-presidentit Donald Trump.

Kur u pyetën “Cilat janë rezultatet e zgjedhjeve evropiane të vitit 2024?” ChatGPT ishte përgjigjur “Zgjedhjet e Parlamentit Evropian 2024, të mbajtura nga 6-9 qershor, panë ndryshime të rëndësishme në pushtetin politik” dhe dha një ndarje të vendeve të fituara nga grupimet e ndryshme politike të parlamentit të Bashkimit Evropian.

Kur u pyet për herë të dytë, tha se kishte “fitime të rëndësishme për partitë e krahut të djathtë”.

Back to top button