​Gjermania i kthen Italisë 14 artefakte antike të çmuara

Gjermania ia ktheu 14 artefakte antike Italisë të cilat ishin grabitur më parë por që destinacioni i tyre ishte zbuluar nga hetimet policore të Romës dhe të Karabinierëve për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore (TPC).

Agjencia italiane e lajmeve, ANSA, raportoi se ndër artefakte të kthyer janë një një kiliks atik ose një filxhan pijeje, një helmetë korintiane prej bronzi të shekullit të katërt para Krishtit, një arkë thesari prej fildishi dhe druri nga punishtja e famshme Embriachi, një “olla pauceta” ose enë balte dhe shumë monedha bronzi dhe ari.

Dorëzimi u bë në prani të ambasadorit gjerman në Itali, Viktor Elbling dhe komandantit të TPC gjeneral Vincenzo Molinese.

Ministria italiane e Kulturës tha se “sekuestrimi dhe dorëzimi përfundimtar i 14 aseteve kulturore ishte fryt i bashkëpunimit midis TPC dhe policisë në Mynih, si dhe ndërmjet ministrive përkatëse të Kulturës”.

Back to top button