Gruas i hiqen 50 bateri nga barku

Një gruaje 66-vjeçare iu hoqën 50 bateri nga stomaku dhe zorra e trashë nga kirurgët në Spitalin St Vincent në Dublin.

Një radiografi e kryer pas prezantimit të pacientit në departamentin e urgjencës së spitalit tregoi “bateri të shumta” të vendosura në të gjithë barkun e saj, sipas raportit të rastit të botuar në Gazetën Mjekësore të Irlandës të këtij muaji, transmeton rtv21.tv.

Megjithatë, asnjëra nuk dukej se po e pengonte traktin e saj gastrointestinal dhe asnjë bateri nuk tregoi shenja të dëmtimit strukturor.

Megjithatë, autorët e raportit vunë në dukje se potenciali i baterive për të rezultuar në urgjenca kirurgjikale nuk duhet të nënvlerësohet.

Ata thanë se gëlltitja e baterive cilindrike ishte një metodë “e rrallë” e vetëdëmtimit që ka potencial për disa komplikime serioze, duke përfshirë dëmtimin e mukozës, perforimin dhe pengimin./21Media

Back to top button