Hamza: Reformat fiskale rezultuan në lehtësimin e të bërit biznes

Sipas Hamzës, viti 2018 shënoi një numër të madh reformash fiskale

“Zhvillimi i qëndrueshëm ekonomik në vend ndikohet drejtpërdrejt nga avancimi i sektorit privat, dhe rrjedhimisht, lehtësirat dhe reformat fiskale të ofruara në këtë drejtim janë kyçe në vazhdimin e rritjes ekonomike dhe stabilitetit makrofiskal”, u theksua sot në tryezën e organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë me ministrin e Financave, Bedri Hamza, mbi efektet e reformave fiskale në mjedisin e të bërit biznes në Kosovë. Kështu bëri të ditur Ministria e Financave përmes një komunikate për media.

Ministri i Financave, Bedri Hamza theksoi se viti 2018 shënoi një numër të madh reformash fiskale të cilat kanë rezultuar në lehtësira për sektorin privat në Kosovë, e po ashtu është reflektuar edhe në performancë të mirë të të hyrave.

“Duke qenë se sektori privat është nxitësi kryesor i zhvillimit ekonomik në vend, nevojitet një qasje më e drejtpërdrejt ndaj bizneseve për të adresuar sfidat dhe pengesat të cilat i hasin në treg”, shtoi Hamza.

Ai gjithashtu bëri të ditur se viti 2019 do të karakterizohet me vazhdim të reformave të tilla në drejtim të ndihmesës ndaj sektorit privat si dhe thjeshtësim të procedurave tatimore e jo ngarkesa dhe pengesa për bizneset.

“Ndërsa, drejtori Ekzekutiv i Odës Amerikane Arian Zeka, tha se duke qenë një nga palët më të rëndësishme për sektorin privat, Ministria e Financave ka ndërmarrë një numër reformash fiskale gjatë vitit 2018 të cilat kanë ndikuar në zhvillimin dhe fuqizimin e mëtutjeshëm të bizneseve duke falënderuar Ministrin Hamza për bashkëpunimin në këtë drejtim”, bëhet e ditur në komunikatë.

Që nga 4 janari, bizneset private në Kosovë nuk kanë për të paguar TVSH-në ende pa e shitur mallin e tyre, pasi që nga 1 janari i këtij viti ka filluar implementimi i politikave të reja fiskale.

Back to top button