​Haradinaj kujton viktimat e Holokaustit: Shqiptarët rrezikuan veten duke i strehuar

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj ka kujtuar viktimat e Holokaustit.
Haradinaj ka thënë se shqiptarët janë radhitur drejt edhe në kohët e vështira.
“Antisemitizmi, ishte pikënisja e tragjedisë më të madhe që njeh njerëzimi. Në kohë jo të lehta, Shqiptarët u radhitën drejt. Ata rrezikuan, mbrojtën të pambrojturin duke i strehuar dhe duke mos rënë pre e të keqes së madhe të luftës së dytë botërore”, ka shkruar Haradinaj.
Ai ka thënë se me popullin hebre ndajmë tragjedinë, historinë dhe të ardhmen.
“Bota sot kujton dhe përulet para miliona viktimave të Holokaustit. Sot ne kujtojmë, lutemi por dhe jemi krenarë për miqësinë me popullin hebre, me të cilët ndajmë tragjedinë, historinë dhe të ardhmen”, është shprehur Haradinaj.

Back to top button