Homazhe pranë varrit të ish presidentit Ibrahim Rugova me rastin e 13 vjetorit të pavarësisë bëri edhe kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti.

Ai tha se me shpalljen e Pavarësisë, Kosova u bë pjesë e familje euro-atlantike. Ai theksoi se qytetarët do t’i jenë përherë mirënjohës ish-presidentit Ibrahim Rugova dhe gjithë atyre që kanë rënë për lirin e vendit.

“Duke bërë nderime në këtë vend që është akti themeltari i Republikës së Kosovës që është projekti më i madh 30 vjeçar që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë e këndej i fuqizimit të kombit shqiptar me shpalljen e Kosovës shtet ne u bëmë pjesë e familjes euro-atlantike. Qytetarët e Kosovës do t’i jenë përherë mirënjohës presidentit Rugova dhe të gjithë atyre që kanë rënë për liri të vendit”, tha ai.