Kërkesa e Francës për kushtëzim të liberalizimit me ETIAS

Qytetarët, partitë politike dhe njohësit e procesit këtë kushtëzim e shohin si të padrejtë

Shqyrtimi i kërkesës franceze nga presidenca çeke e BE-së që liberalizmi i vizave të kushtëzohet me Sistemin ETIAS, në Kosovë po shihet me shqetësim. Qytetarët dhe partitë politike e konsiderojnë kushtëzim të padrejtë meqë, siç thuhet, Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret. Ndërsa njohës të procesit, vlerësojnë se Liberalizimi i vizave për Kosovën është i lidhur me dialogun Kosovë-Serbi. Heqjen vizave për Kosovën e kërkoi edhe eurodeputeti austriak në Parlamentin Evropian, Lukas Mandl./21Media

 

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button