​Kjo është skuadra që e ka fituar më së shumti Kupën e Kosovës në basketboll

Finalja e Kupës së Kosovës do të vë përballë dy skuadrat me traditë në basketbollin e Kosovës, Trepçën dhe Sigal Prishtinën.

Mitrovicasit kanë fituar në dy herët e fundit, derisa bardhekaltrit janë skuadra më e trofeshme në vend.

Më së shumti Kupën e Kosovës e ka fituar Sigal Prishtina, gjithsej 15 herë.

Në dy edicionet e fundit ka triumfuar Trepça, ndërsa mitrovicasit në total e kanë fituar gjashtë herë, derisa gjashtë herë e ka fituar edhe Peja.

Vëllaznimi, që është organizator i Kupës e ka fituar dy herë.

Fituesit e Kupës (M)

1991/92 Vëllaznimi

1992/93 Trepça

1993/94 Peja

1994/95 Peja

1995/96 Vëllaznimi

1996/97 Peja

1997/98 – garat janë ndërprerë

1999/2000 Trepça

2000/01 Bashkimi

2001/02 Prishtina

2002/03 MEB Prishtina

2003/04 Trepça

2004/05 Sigal Prishtina

2005/06 Sigal Prishtina

2006/07 Sigal Prishtina

2007/08 Sigal Prishtina

2008/09 Sigal Prishtina

2009/10 Sigal Prishtina

2010/11 Peja

2011/12 Trepça

2012/13 Sigal Prishtina

2013/14 Sigal Prishtina

2014/15 Peja

2015/16 Sigal Prishtina

2016/17 Sigal Prishtina

2017/18 Sigal Prishtina

2018/19 Z Mobile Prishtina

2019/20 Peja

2020/21 Sigal Prishtina

2021/22 Trepça

2022/23 Trepça

Back to top button