Konjufca kërkon mbështetje nga Bakoyannis për anëtarësimin e Kosovës në KE

Kryeparlamentari Glauk Konjufca priti sot në takim raportuesen për Komisionin e Çështjeve Politike të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës për aplikimin e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, Dora Bakoyannis, me të cilën ka biseduar për gjendjen politike në vend, proceset integruese, përfshirë anëtarësimin në Këshillin e Evropës.

Konjufca vlerësoi rëndësinë e anëtarësimit sa më të shpejtë të Kosovës në Këshill të Evropës dhe kërkoi mbështetje nga raportuesja Bakoyannis.

Ndërsa Bakoyannis tha se raporti fakt-mbledhës, të cilin do të hartojë pas qëndrimit në Kosovë, do të shërbejë si bazë për vijimin nëpër procesin e anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës.

Back to top button