Kriza Rusi-Ukrainë, Erdogan: Turqia është gati

1 min read

Presidenti i Turqisë Recep Tayyip Erdogan ka deklaruar sot se vendi i tij është i gatshëm të veprojë si ndërmjetës midis Ukrainës dhe Rusisë.

Ai ka shtuar se Ankaraja dëshiron të marrë pjesë në zgjidhjen e krizës.

“Pavarësisht nëse jemi si ndërmjetës apo bisedime me ta për këtë çështje, përmes mbajtjes së bisedimeve të tilla me Ukrainën dhe zotin Putin, ne duam të marrim pjesë në zgjidhjen e kësaj”, ka thënë Erdogan.

Turqia, një anëtare e NATO-s, ka lidhje të mira me të dyja vendet, por gjithashtu kundërshton politikën e Rusisë në Siri.