Kryqi i Kuq thotë se është shumë e vështirë hyrja në Mariupol

Steve McAndrew nga Kryqi i Kuq në Lviv ka thënë se organizata po bënte gjithçka që mundej për të arritur tek njerëzit në qytetin e rrethuar të Mariupolit.
Më herët gjatë ditës së sotme, këshilli i qytetit të Mariupolit raportoi se një shkollë arti në qytet, ku ishin strehuar rreth 400 njerëz, u sulmua.
McAndrew ka thënë se raportet nga Mariupol janë shqetësuese dhe më e fundit që ai kishte dëgjuar ishte se rreth 350,000 njerëz janë të bllokuar në qytet.
Ai shtoi se kolegët e tij po përpiqen të hyjnë në Mariupol, por “është shumë, shumë e vështirë” të kesh qasje.
McAndrew shtoi se Kryqi i Kuq ka disa lehtësira për të ofruar mbështetje në Lviv, për shembull, por një nga vështirësitë me të cilat po përballet për momentin është të sigurojë që ata që kanë nevojë për të mund të arrijnë tek ata të sigurt.
“Ata mund të jenë të sigurt me ne, ata vetëm duhet të vijnë tek ne, por ne duhet të arrijmë tek ata”, shtoi ai./21Media

Back to top button