Koha më e mirë për fillimin e një biznesi nuk ka asnjë lidhje me sa vjeç jeni

Koha më e mirë për fillimin e një biznesi nuk ka asnjë lidhje me sa vjeç jeni

Fillimi i një biznesi është i ngjashëm me fillimin e një marrëdhënieje; koha më e mirë për të filluar një biznes është kur të keni kohën t’i kushtoni vëmendjen tuaj.

Kjo nuk do të thotë se ka ndonjë gabim në fillimin e një biznesi me kohë të pjesshme ose fillimin e një biznesi kur ende jeni duke punuar në një vend pune. Njerëzit kanë nivele të ndryshme të energjisë dhe aftësi të ndryshme. Është vetëm të thuash se për t’i dhënë vetes qëllimin më të mirë gjatë fillimit të një biznesi, duhet të jesh në gjendje të përqendrohesh në të.

Është koha e gabuar për të filluar një biznes nëse tashmë po përjetoni shumë trazira ose stres në jetën tuaj. (Fillimi i një biznesi do të jetë stresues në vetvete, edhe nëse gjithçka shkon pa probleme.) Nëse jeni në procesin e marrjes së një divorci, sapo keni humbur punën tuaj, ose jeni duke lëvizur, për shembull, është e mençur të hiqni dorë nga fillimi i një biznesi derisa jeta juaj është edhe një herë në një vështrim tjetër, përcjell rtv21.tv

Koha më e mirë për fillimin e një biznesi nuk ka asnjë lidhje me sa vjeç jeni. Njerëz të çdo moshe mund të fillojnë një biznes dhe ju mund të habiteni kur dini që shumica e pronarëve të bizneseve të vogla në SH.B.A. janë më të moshuar; 51% e pronarëve të bizneseve të vogla janë 50-88 vjeç, 33% janë 35-49 dhe vetëm 16% janë 35 vjeç dhe nën. Nuk është çështje moshe; është çështje ku jeni në jetën tuaj dhe nëse jeni gati dhe në gjendje të përballeni me sfida të reja.
Gatishmëria juaj për t’u bërë një Sipërmarrës

A duhet të filloni edhe një biznes dhe të bëheni të vetëpunësuar? Ka shumë çështje që duhet të merren parasysh përpara se të vendosni të filloni një biznes:

Personaliteti yt

Jo të gjithë kanë tiparet e personalitetit të kërkuar për të lulëzuar si pronar biznesi. Përveç njohurive të gjera në lidhje me industrinë e veçantë, të jesh i suksesshëm si pronar i biznesit kërkon vetë-motivim dhe një larmi aftësish organizative, menaxhuese dhe marketing, si dhe aftësinë për t’u marrë me klientët dhe shitësit. Mendoni se jeni gati për fillimin e një biznesi, por shqetësohen nëse keni apo jo tipare dhe qëndrime “të drejta” për të qenë një sipërmarrës?

Situata juaj financiare

Situata juaj financiare është një konsideratë kryesore kur përcaktoni nëse do të filloni një biznes. Sa rrezik mund të toleroni? Nëse aktualisht jeni në një situatë të qëndrueshme punësimi dhe keni një familje, a doni vërtet të dilni vetë? (Duke siguruar që të keni një marrëdhënie të mirë me punëdhënësin tuaj aktual një mënyrë rreth kësaj është të shihni nëse ata do të konsiderojnë një marrëveshje të kontratës. Fillimi i një biznesi të ri gjithashtu mund të marrë sasi të konsiderueshme të kapitalit fillestar nëse keni për të blerë pajisje, qira / qira hapësirë biznesi , dhe të punësojë punonjës, përcjell rtv21.tv

A keni kursime ose akses në fonde nga familja, apo aftësi për të siguruar financimin e borxhit nga një institucion huadhënës ose financim i kapitalit neto nga “investitorët engjëj”?

Efekt në familje

Nëse jeni i martuar, jini të vetëdijshëm që drejtimi i një biznesi është çështje familjare. Përveç konsideratave financiare të familjes të theksuara më lart, fillimi i një biznesi përgjithësisht kërkon shumë më tepër nga koha juaj sesa punësimi i rregullt (dhe ka të ngjarë të vazhdojë ta bëjë këtë për vite). Angazhimi në kohë dhe streset e shoqëruara dhe paqartësitë e drejtimit të një biznesi mund të krijojnë një tendosje të padrejtë në marrëdhëniet familjare. Vini re, megjithatë, që përfshirja e anëtarëve të familjes në biznesin tuaj mund të jetë gjithashtu shumë e dobishme. Përveç ofrimit të ndihmës së besuar për të punësuar bashkëshortin / en dhe fëmijët ka avantazhe të mëdha tatimore.
Sigurisht, koha e fillimit të biznesit tuaj në vetëm një konsideratë; duhet të ndërmarrësh të gjitha hapat e nevojshëm për të siguruar që biznesi të ketë sukses./21Media