Mjekët e harrojnë një mjet kirurgjik në barkun e gruas për 18 muaj

Një pajisje “me madhësinë e një pjate darke” u la në barkun e një gruaje në Zelandën e Re pasi ajo lindi me prerje cezariane në një spital të Auckland.

Një instrument i butë tubal i përdorur për të mbajtur plagët e hapura kirurgjikale – u hoq vetëm 18 muaj pas lindjes së saj.

Gjatë kësaj kohe, gruaja duroi dhimbje të forta, duke vizituar disa mjekë derisa u gjet në një skanim CT.

Fillimisht, bordi i distriktit shëndetësor të Auckland, Te Whatu Ora Auckland, kishte argumentuar se ata nuk kishin dështuar të ushtronin kujdes dhe aftësi të arsyeshme.

Alexis është një objekt i madh i bërë nga plastika transparente e fiksuar në dy unaza. Zakonisht hiqet pas mbylljes së prerjes së mitrës në një operacion me prerje cezariane dhe para se të qepet lëkura.

Komisioneri vuri në dukje se ishte hera e dytë në dy vjet që një pajisje ishte lënë në një pacient të spitalit të Auckland.

Spitali duhet të kishte vendosur protokolle për të parandaluar incidentin, i cili kishte shkaktuar “një periudhë të zgjatur shqetësimi” për gruan, tha zonja McDowell.

Gruaja, në të 20-at e saj, u konsultua me mjekun e saj të përgjithshëm “disa herë” në 18 muajt pasi lindi në 2020 – dhe madje shkoi në departamentin e urgjencës së spitalit në një rast për shkak të dhimbjes.

Pas këtij incidenti, bordi tha se do të mandatonte që i gjithë personeli kirurgjik t’i përmbahet “politikës së numërimit”, i cili supozohet të sigurojë që stafi i përfshirë në operacione të llogarisë të gjitha artikujt e përdorur gjatë çdo procedure.

Drejtori i operacioneve të Te Whatu Ora Group për Auckland, Mike Shepard i kërkoi falje gruas, në një deklaratë të raportuar nga mediat e Zelandës së Re./21Media

Back to top button