Moldavia thërret ambasadorin e Moskës

Ministria e Jashtme e Moldavisë ka thirrur ambasadorin e Moskës për të shprehur “shqetësim të thellë” në lidhje me komentet e një komandanti të lartë ushtarak, i cili sugjeroi se popullsia rusisht-folëse e vendit po shtypej. 

“Këto deklarata janë të pabaza”, tha ministria e jashtme në faqen e saj të internetit. 
Kjo e fundit shtoi se Moldavia është një shtet neutral dhe ky parim duhet të respektohet nga të gjithë aktorët ndërkombëtarë, përfshirë Federatën Ruse./21Media
Back to top button