Mos lini kurrë një shishe ujë në makinë gjatë verës, mund të rrezikoni jetën

Nëse ekspozohet në diell, një shishe plastike mund të shkaktojë zjarr.
Një shishe uji mund të shkaktojë zjarr në makinën tuaj sepse vepron si një xham zmadhues për fokusimin e rrezeve të diellit.
Në asnjë rast mos lini shishe me pije të gazuara në mot të nxehtë. Ekziston rreziku që ato të shpërthejnë. Nëse nuk ekspozohen në diell, sigurisht që do të jenë kur hapen. Dhe kjo është ndoshta diçka që nuk do ta dëshironit.
Ekziston edhe një arsye tjetër pse është një ide e keqe të lini një shishe me ujë në makinë. Në temperatura të larta, bakteret dhe kërpudhat shumohen me shpejtësi atje. Pirja nuk është e mirë për shëndetin tonë.
Është më mirë të merrni me vete ujë të freskët në një shishe dhe ta pini menjëherë.
Gjithashtu vlen të shtohet se makina nxehet shumë shpejt kur ditët e verës janë të nxehta. Duhen 10 minuta për të kaluar 40 gradë C. Pas një ore në diell, brenda mund të jetë 60 gradë.

Back to top button