Mungesa e ujit të pijshëm në Mariupol kritike

Mungesa e ujit të pijshëm në Mariupol është tani në një nivel kritik, sipas një këshilltari të kryebashkiakut.

Petro Andrushenko tha se njerëzit duhej të regjistroheshin për të marrë ujë të pijshëm dhe mund ta marrin atë vetëm çdo dy ditë. 

Dëmet në Mariupol gjatë më shumë se dy muajve të bombardimeve ishin aq të rënda saqë shumica e shërbimeve bazë, si energjia elektrike, gazi dhe uji me tubacione, nuk janë rikthyer ende nga autoritetet lokale të mbështetura nga Rusia.

Andrushenko tha: “Sasia e ujit ishte e vogël më parë, por tani është ulur fare. Është e nevojshme të regjistroheni në radhë … Në të ardhmen, temperatura do të rritet, niveli i ujit do të bjerë dhe uji do të jetë më pak.”

Andrushenko, i cili nuk është në Mariupol, pohoi se uji që ofrohet nga autoritetet okupuese është “ujë i pijshëm shumë i kushtëzuar. Pa zier, ai nuk mund të konsumohet fare në jetën normale dhe nuk ka vend për të zier, domethënë vetëm. në zjarrin [jashtë]. Në fakt, njerëzit e përdorin atë ashtu siç është. Ky është një kërcënim i dyfishtë menjëherë.”

Andrushenko përsëriti paralajmërimet e tij për epidemitë për shkak të nivelit të lartë të plehrave dhe numrit të kufomave të varrosura në varre të cekëta në të gjithë qytetin.

Deri më tani nuk ka pasur raporte të konfirmuara për dizenteri ose sëmundje të tjera epidemike në Mariupol. /21Media

Back to top button