Në Vjenë protestohet kundër masave antiCOVID-19

Rreth 5 mijë kundërshtarë të masave epidemiologjike dolën sot në rrugë në Vjenë, duke vazhduar kështu demonstratat që prej disa javësh po zhvillohen çdo fundjavë.
Pas tubimit në Heldenplatz, të mbledhurit organizuan një procesion nëpër Unazën, në rrugën qendrore të Vjenës.
Ata mbanin qirinj dhe ndezën dritat në telefonat mobilë, siç thanë organizatorët e protestës, një përgjigje ndaj përkujtimit të javës së kaluar të viktimave të kurorës.
Kundërshtarët e masave kundër koronës donin, siç theksuan, të tregonin pasojat e masave.
Në demonstrata, shumë pjesëmarrës refuzuan të mbanin maska, megjithëse kjo është e detyrueshme sipas rregullave aktuale.
Tashmë janë paralajmëruar tubime të reja proteste përmes masave sociale. E para më 31 dhjetor, Grupi Telegram kërkon regjistrimin e tubimit për të cenuar mbylljen e urdhëruar të ambienteve të hotelerisë në orën 22:00. Ai bën thirrje edhe për “mega-demonstrata” më 8 janar, kur pritet një numër më i madh i pjesëmarrësve, pasi me kaq janë edhe pushimet shkollore.

Back to top button