Ngjarjet që shënojnë ditën e sotme në vendin tonë

Ngjarjet që shënojnë ditën e sotme në vendin tonë

Mbahet Samiti Rajonal i SIGA-s, i organizuar nga KOK-u. (Hotel “Swiss Diamond”, ora 09:30)

Zhvillohet takimi për parandalimin e dhunës në baza gjinore “16 ditë aktivizëm kundër dhunës në bazë gjinore” (Aleanca Franceze, ora 09:30)

Organizata për Fëmijët pa Kujdes Prindëror – OFAP mban konferencën kombëtare për Strehimin Familjar në Kosovë. (Hotel “Sirius”, ora 09:30)

NDI-ja organizon konferencën ku do të diskutohet rreth zbulimit dhe luftimit të dezinformatave, si dhe pranisë së këtij fenomeni në Kosovë dhe Ballkan. Merr pjesë ambasadori i ShBA-së në Kosovë, Philip S. Kosnett. (Hotel “Emerald”, ora 10:00)

Mbahet tryeza “Transparenca në financimin dhe në procesin e auditimit të partive politike: Si qëndron Kosova në këtë aspekt?”. (Hotel “Sirius”, ora 10:00)

Avokati i Popullit lansimi i Platformën për të Drejtat e Njeriut. (Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”, ora 10:00)

Bëhet lansimi i ndërlidhjes së sistemeve elektronike të Prokurorit të Shtetit dhe Policisë së Kosovës. (Prokuroria e Shtetit, ora 10:00)

Zyra e BE-së në Kosovë organizon debatin lidhur me ndikimin e teknologjisë në promovimin e qeverisjes së mirë në institucione publike. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova inauguron ndërtimin e ngrohtores së re në Gjakovë. (Ora 10:30)

Mbahet ceremonia e certifikimit të rektorit të UP-së, Marian Dema me titullin “Ambasador i Paqes, Edukimit dhe Shkencës”. (Rektorati i Universitetit të Prishtinës, ora 10:30)

Sindikata e Zjarrfikësve të Kosovës mban konferencë. (Lokalet e BSPK-së, ora 11:00)

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi bën homazhe në Kompleksin Përkujtimor në Reçak. (Reçak, ora 11:30)

Institucioni i Avokatit të Popullit, në bashkëpunim me shoqërinë civile në Kosovë, shënojnë Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut. (Marshi nis nga sheshi “Skënderbeu” ora 12:00)

Ministri i Jashtëm në detyrë, Behgjet Pacolli mban konferencë. (Ministria e Punëve të Jashtme, ora 14:00)

Ministri i Infrastrukturës dhe Transportit (MIT), Pal Lekaj, nënshkruan kontratat e para në kuadër të projektit “Ndërtimi i rrugëve rajonale të Kosovës”. (MIT, ora 14:00)

Hapet ekspozita “Gjenocidi XX”, ta kujtojmë të kaluarën, ta ndërtojmë të ardhmen” e autorit Enver Hoxha. (Muzeu Kombëtar i Kosovës, ora 16:00)

Organizata jo-qeveritare Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatar – PEN shënon Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut. (Lapidariumi i Muzeut të Kosovës, ora 17:30)

Kosovo 2.0 shënon Ditën e të Drejtave të Njeriut. (Zyra e Kosovo 2.0, ora 18:00)