Ngjarjet që shënojnë ditën e sotme në vend

Ngjarjet që shënojnë ditën e sotme në vend

Oda Ekonomike e Kosovës, të Hënën mban konferencë për media me temën “Prezantimi i hulumtimeve rreth opinionit të bizneseve për marrëveshjen Kosovë-Serbi”. (Oda Ekonomike e Kosovës, ora 9.00)

Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit (RIDEA) mban konferencë për media ku do të prezantojë studimet e radhës brenda serisë së studimeve rreth fazës finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel ‘Swiss Diamond’, Prishtinë (Salla Mareci), ora 10.00)

Qendra e Inovacionit të Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë mbajnë ceremoninë e hapjes së Javës Globale të Ndërmarrësish 2019, organizuar nga Qendra e Inovacionit të Kosovës (ICK). (Menza “Ramiz Sadiku”, Prishtinë, ora 10.00)

Me rastin e 30-vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, koalicioni i OJQ-ve për mbrojtjen e fëmijëve në Kosovë (KOMF) mban konferencë për media. (Forumi për Iniciativa Qytetare – FIQ, lagjja “Pejton”, Prishtinë, ora 10.00)

Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, Çohu! me përkrahjen e Ambasadës së Holandës përmes Programit Matra, organizon tryezë në të cilën do të publikohet raporti “Qasja në Drejtësi”. (Hotel ‘Sirius’, ora 10.00 – 12:00)

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit (INL) dhe NED-it, do të organizojë tryezën “Pandëshkueshmëria e korrupsionit”. (Hotel ‘Sirius’, Prishtinë, ora 10:00-12:00)

Komuna e Obiliqit shpërndan bursa për studentët dhe nxënësit përfitues. (Salla e Shtëpisë së Kulturës “Xhavit Haziri” në Obiliq, ora 11:00)

Përurohet shtegu i ri Via Ferrata “Panorama” në Prizren, e cila gjendet në lokacionin e Grykës së Lumbardhit (4.5 km nga qendra e qytetit). (Ora 11.00- Nisja bëhet nga Shtëpia e Bardhë në ora 10:30)

Promovohet libri “Fëmijët martirë të Kosovës 1981-1999” (“Children Martyrs of Kosovo 1981-1999) të autorëve Hanëmshahe Ilazi e Nusret Pllana. (Amfiteatri i Bibliotekës Kombëtare “Pjetër Bogdani”, Prishtinë, ora 12.00)

Hapet ekspozita “Bienalja e Akuarelit Edicioni i 2-të” . (Muzeu Kombëtar i Kosovës, ora 19:00)