Një në 18 njerëz e ka Covid-19 në Mbretërinë e Bashkuar

Infektimet nga Covid kanë vazhduar të rriten në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, tregojnë shifrat e fundit nga Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS).
Gati 3.5 milionë njerëz, ose një në 18, ka virusin – kjo është më shumë nga 2.7 milionë, ose një në 25, një javë më parë.
Rritja po nxitet nga nën-variantet me përhapje të shpejtë të Omicron, të quajtura BA.4 dhe BA.5.
Njerëzit janë ende në gjendje të marrin infeksionin edhe nëse kanë pasur Covid më parë.
Të dhënat grumbullohen duke testuar mijëra njerëz nga familjet në Mbretërinë e Bashkuar – pavarësisht nëse kanë simptoma apo jo – për të vlerësuar se sa virusi është përreth.
Në raportin e fundit, vlerësimet e ONS-së, normat e Covid ishin:
Një në 19 në Angli – nga një në 25 javë më parë
Një në 17 në Uells – nga një në 20
Një në 17 në Irlandën e Veriut – nga një në 19
Një në 16 në Skoci – nga një në 17
Pranimet në spitale të njerëzve në Angli me Covid po rriten gjithashtu, por kjo rritje po tregon shenja të ngadalësimit.
Shkalla e pranimeve ishte 17.9 për 100,000 njerëz në javën që përfundon më 10 korrik, sipas Agjencisë së Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA). Kjo është rritur nga 15.7 për 100,000 një javë më parë, por është rritja më e vogël për disa javë, shkruan BBC, përcjell rtv21.tv
Vaksinat po bëjnë ende një punë të mirë për të ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve që të mos sëmuren shumë me virusin./21Media

Back to top button