“Nuk ka mbetur qytet a fshat i sigurt në Ukrainë më”

Ihor Zhovkva, këshilltari kryesor diplomatik i presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky, ka thën♪ se nuk ka një “vend të vetëm” në Ukrainë që është i sigurt tani pas sulmeve me raketa ruse në Lviv të hënën.
“Nuk ka mbetur asnjë vend i vetëm, një qytetapo një fshat ku është i sigurt tani në Ukrainë”, ka thënë Zhovkva.
“Kjo është ajo që rusët po përpiqeshin të zbatonin që nga fillimi i luftës. Sepse shikoni, ata jo vetëm që luftojnë ushtarakët. Ata jo vetëm që luftojnë infrastrukturën ushtarake. Ata luftojnë me civilë ukrainas. Dua të them se çfarë dyqani i shërbimit të makinave , një dyqan riparimi makinash ka të bëjë me infrastrukturën ushtarake, por ata e bombarduan sot në Lviv, duke vrarë civilë. Nuk u vra asnjë ushtar, por njerëz civilë”, shtoi ai.
Ai bëri një lutje për ndihmë ushtarake shtesë në mënyrë që Ukraina të mund të “fitojë” luftën.
“Ju lutemi mbështesni Ukrainën me më shumë armë dhe ne do të jemi në gjendje të fitojmë”, ka thënë Zhovkva.
Qyteti perëndimor i Lviv, i parë si një strehë e sigurt për shkak të afërsisë me kufirin, u sulmua më 18 prill.
Maksym Kozytskyy, guvernatori ushtarak rajonal i Lviv, ka thënë se tre sulme me raketa goditën magazinat që nuk po përdoreshin nga ushtria dhe një e katërta goditi një dyqan riparimi gomash./21Media

Back to top button