OAK-u kërkon të pezullohet pagesa e qirasë për bizneset e sektorit minerar

Shkak ndalimi i punës së shumë sektorëve

Në një letër përmes së cilës Oda e Afarizmit të Kosovës i drejtohet Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Besian Mustafa, kërkohet që të bëhet pezullimi i përkohshëm i qirasë që bizneset e minierave/mineraleve/gurëthyesve duhet të paguajnë tek Agjencia e Pyjeve të Kosovës.

Arsye kryesore e kërkesës së OAK-së është se bazuar në masat e fundit të Qeverisë për ballafaqimin dhe parandalimin e përhapjes së epidemisë Covid-19, është bërë ndalimi i punës së shumë sektorëve dhe punën me kapacitete të limituara e kanë vazhduar disa sektorë të tjerë.

Një situatë e tillë ka rezultuar me mungesë të gjenerimit të të hyrave për këto biznese, ndërsa qiraja po përllogaritet.

Duke pas parasyshë që aktualisht, bizneset janë duke u përballur me vështirësi të shumta për shkak të obiligimeve që kanë, OAK konsideron që një masë e tillë do të lehtësonte sadopak kontributin në këtë drejtim.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button