OBSH: Të shtohet prodhimi i vaksinave antiCOVID-19 në të gjithë botën

 
Kreu i OBSH-së u bëri thirrje kompanive farmaceutike BioNTech, Pfizer dhe Moderna të shtojnë përpjekjet e tyre për të rritur prodhimin e vaksinave antiCOVID-19 në të gjithë botën.
“Unë i nxis kompanitë, si BioNTech, Pfizer dhe Moderna, të ndajnë njohuritë e tyre në mënyrë që të mund të përshpejtojmë zhvillimin e vendeve të reja të prodhimit”, tha kreu i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.
“Janë zhvilluar qendra të reja prodhimi, përfshirë për vaksinat mARN, por kjo mund të përshpejtohet nga kompanitë që ndajnë hapur teknologjinë dhe njohuritë e tyre”, shtoi ai.
Komentet e tij vijnë ndërsa vendet debatojnë nëse dhe si ta bëjnë më të drejtë aksesin ndaj vaksinave, me disa që bëjnë thirrje për heqjen e patentave, ndërsa të tjerët favorizojnë transferimin e teknologjisë.

Back to top button