“Oppenheimer” dominon në “Oscar 2024”

Filmi “Oppenheimer” ka fituar Çmimin “Oscar”, e aktori në rolin kryesor, Cilian Murphy, është zgjedhur aktori më i mirë.

Ai ka thënë se është shumë krenar që një irlandez të marrë këtë çmim.

Filmi biografik i Christopher Nolanit ka triumfuar me shtatë çmime, duke përfshirë filmimin më të mirë, aktorin më të mirë dhe regjisorin më të mirë.

“Ne e bëmë një film për njeriun që krijoi bombën atomike dhe për të mirë a për keq, ne po jetojmë tashmë në një botë të Oppenheimer. Kështu që unë do të doja t’ia kushtoja këtë (çmim) paqebërësve kudo që janë”, është shprehur Murphy pasi e mori çmimin e aktorit më të mirë.

Murphy u bë kështu fituesi i parë irlandez në kategorinë e tij.

Back to top button