Papa tregon se si dëshiron që të mbahet funerali i tij

Papa Françesku ka thënë se si do të dëshironte që funerali i tij të mbahej në një libër intervistash me korrespondentin e gazetës spanjolle ABC.

Ai tha se do të kishte një arkivol por jo katafalkë (një platformë të ngritur) për ritet e varrimit.

Papa 86-vjeçar argjentinas, i cili ka pasur një sërë problemesh të vogla shëndetësore kohët e fundit dhe që përdor një karrige me rrota për shkak të gjunjëve të dobët, tha se donte të varrosej “me dinjitet si çdo i krishterë”, duke folur në librin e intervistave “El Sucesor” nga Javier Martinez-Brocal.

Papa konfirmoi se ai kishte lëshuar tashmë udhëzime që ai do të varrosej në bazilikën e Shën Marisë Major (Santa Maria Maggiore), ndryshe nga paraardhësit e tij që të gjithë janë varrosur në bazilikën e Shën Pjetrit.

Ai tha se donte të prehej “në një dhomë ku ata mbajnë shandanë. Aty është vendi, ata më kanë konfirmuar se gjithçka është gati”, tha ai për Martinez-Brocal.

Françesku tha se bazilika Marian ka qenë e dashur për të që para se të bëhej papë në vitin 2013, ku tha se shpesh shkonte dhe lutej.

Back to top button