Përfitimet e kripës së zezë në kuzhinë

Kripa e zezë është një kripë e papërpunuar me origjinë vullkanike e cila, kur përdoret me moderim, mund të rezultojë në një sërë përfitimesh shëndetësore.

Ndër përfitimet e para të kripës së zezë është përbërja e saj minerale, e cila ju lejon të asimiloni lëndë ushqyese të rëndësishme si hekuri, kloruri i kaliumit, kloruri i natriumit dhe squfuri.

Për më tepër, kripa e zezë do të ndihmonte në përmirësimin e pamjes së flokëve dhe lëkurës dhe do të ishte e dobishme në parandalimin e diabetit të tipit 2, thotë një studim i publikuar në Diabetes & Metabolism.

Përbërja minerale- Ndër përfitimet e kripës së zezë është përbërja e saj minerale, e cila ju lejon të asimiloni lëndë ushqyese të rëndësishme si hekuri, kloruri i kaliumit, kloruri i natriumit dhe squfuri. Kaliumi, për shembull, kryen funksione të ndryshme si marrja pjesë në tkurrjen e muskujve, kontribuon në rregullimin e ekuilibrit të lëngjeve dhe mineraleve brenda dhe jashtë qelizave dhe ndihmon për të mbajtur nen kontroll presionin e gjakut. Squfuri, nga ana tjetër, është i rëndësishëm për rritjen e flokëve, është i dobishëm për mirëqenien e lëkurës dhe për t’i dhënë forcë trupit.

Bukuria e lëkurës dhe flokëve- Sa i përket bukurisë së flokëve dhe lëkurës, kripa e zezë do të mund të kontribuoj në shëndetin e të tyre, duke përmirësuar pamjen. Kjo për faktin se kripa e zezë përmban lëndë ushqyese që shpesh janë të pranishme edhe në suplementet e rekomanduara për lëkurën dhe flokët. Në fushën shkencore, në fakt, ka ende shumë debate kontradiktore në lidhje me përdorimin e natriumit.

Kripa e zezë ndihmon në parandalimin e diabetit të tipit 2- Sipas hulumtimit të publikuar në Diabetes & Metabolism, nivelet e ulëta të natriumit në trup mund të lidhen disi me një incidencë më të lartë të diabetit të tipit 2. Për këtë arsye, nevoja ditore për natrium duhet të garantohet për të ndihmuar në parandalimin e shfaqjes së kësaj patologjie.

Back to top button