Përfitimet e ushtrimeve fizike në shëndetin mendor

Për të mbrojtur shëndetin mendor, është e nevojshme t’i kushtoni një kohë të caktuar ushtrimeve fizike.

Organizata Botërore e Shëndetësisë e rekomandon, pasi siç theksojnë shumë burime, nuk ka shëndet pa shëndet mendor. OBSH vlerëson se ju nevojiten midis 150 dhe 300 minuta ushtrime të moderuara në javë, ose midis 75 dhe 150 minuta ushtrime të forta.

Të gjitha shpërndahen në dy ose tre seanca javore, mundësisht duke alternuar disiplina të ndryshme. Neuroshkencëtarja Nazareth Castellanos në librin e saj Neurociencia del cuerpo (Editorial En órbita) i kushton një kapitull aftësisë së ushtrimeve fizike për të promovuar mirëqenien emocionale dhe, në të njëjtën kohë, shëndetin fizik të trurit.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button