Pritja e diçkaje

1 min read

Poezi nga Dritero Agolli

Pritja e diçkaje

Cdo gje eshte e shkrete, e thate si drize;
Ne toke asnje gjeth, – vetem kashte,
Ne qiell asnje zog, asnje buburize,
Ne lume asnje rose, asnje zhabe…
Ne fushe as erre, as shi, as ngrice,
Ne shpirt gervisht si miu pikellimi,
Ndaj dua dhe pres nje dite
Te nise cdo gje nga fillimi…