Forbes ka publikuar listën e personave më të pasur në botë, ka rënie të numrit të miliarderëve

Forbes ka publikuar listën e personave më të pasur në botë, ka rënie të numrit të miliarderëve

Vetëm për të dytin vit në një dekadë, numri i miliarderëve dhe pasuria e tyre gjithsej u pakësua, duke dëshmuar se edhe më të pasurit nuk janë imun ndaj forcave ekonomike dhe tregjeve të dobëta të aksioneve. Sipas numrit të Forbes të fundit ka 2,153 miliarderë, 55 më pak se një vit më parë. Prej tyre, një rekord 994, ose 46%, janë më të varfër sesa ato të vitit të kaluar, shkruan Forbes

Gjithsej 11% e anëtarëve të vitit të kaluar të listës, apo 247 njerëz, u larguan nga radhët.

Azia u godit më rëndë, me 60 më pak të ardhura me 10 figura. Ky dip është udhëhequr nga Kina, e cila ka 49 miliarderë më pak se një vit më parë. Evropa, Lindja e Mesme dhe Afrika gjithashtu humbën.

Amerika, e drejtuar nga një Brazil i rilindur dhe SHBA, janë të vetmet dy rajone që kanë më shumë miliarderë sesa një vit më parë. Tani ka një rekord 609 në SHBA. Kjo përfshin 14 nga 20 më të pasurit në botë.

Jeff Bezos është përsëri numri 1 në botë me 131 miliardë dollarë, i ndjekur nga Bill Gates në numrin 2 me 96. 5 miliardë dollarë, Warren Buffett në pozitën 3 me 82. 5 miliardë dollarë, Bernard Arnault&family në pozitën 4 me 75 miliardë dollarë, Carlos Slim Helu&family në pozitën 5 me 64 miliardë dollarë, Amancio Ortega në numrin 6 me 62. 7 miliardë dollarë , Larry Ellison në pozitën 7 me 62. 5 miliardë dollarë, Mark Zukerberg në pozitën 8 me 62. 3 miliardë dollarë.

Edhe me skuadra të forta, sipërmarrës të shkathët dhe të pamëshirshëm gjetën mënyra të reja për t’u pasuruar: 195 të rinj u bashkuan me radhët. Argjendari më i pasur është Colin Huang, . Futës të tjerë të rinj të rëndësishëm përfshijnë Daniel Ek dhe Spoter Martin Lorentzon; James Monsees dhe Adam Bowen nga Juul Labs, Daniel Lubetzky nga Kind Bar dhe produktet kozmetike të Kylie Jenner, e cili është miliarderja më e re në botë në moshën 21 vjeçare./21Media