Punëtorët KEK-ut po protestojnë para Qeverisë së Kosovës me kërkesë që të ju lejohet tërheqja e një pjese të mjeteve nga Trusti Pensional.

Kryetari i Sindikatës së Re të KEK-ut, Selatin Sadiku tha se po kërkojnë që të miratohet projektligji për tërheqjen e një pjese të trustit me arsyen se është gjendje jashtëzakonisht e rëndë ekonomike.

Sipas Sadikut, kjo do t’i ndihmonte jo vetëm punëtorët e KEK-ut apo sektorit publik por, gjithë Kosovës, bizneseve që janë në pritje të këtyre parave.

Rashid Gashi ish-sindikalist i punëtorëve të KEDS-it, tashmë i papunë, tha se nëse nuk kanë mundësi t’i ndihmojnë në forma tjera, parat e trustit të ia kthejnë siç ka qenë kërkesa prej 10 përqind, pa ndonjë masë ndëshkuese.

“Kjo është kërkesë e punëtorëve dhe mesazh për deputetët se e kanë bërë Pralamentin si me qenë Hani i Dilit. I kemi votuar që ata me qenë këtu e jo me ikë” tha Muharrem Gashi, kryetar i Shoqatës të Termocentralit Kosova B.

Ky projektektligj ende nuk është miratuar në Kuvend në mungesë të votave edhe pse është tentuar pesë herë.