Microsoft do të lejojë punëtorët të punojnë nga shtëpia në mënyrë të përhershme edhe kur zyrat hapen përsëri, sipas udhëzimit të brendshëm të lëshuar këtë javë.

Kompania zbuloi një plan që do t’u lejojë punonjësve fleksibilitet më të madh nëse ata kthehen të punojnë në një zyrë me kohë të plotë.

Sipas këtij plani, punonjësit do të lejohen të punojnë nga shtëpia për më pak se 50 përqind të javës së punës ose të kërkojnë punë të përhershme në distancë përmes menaxherit të tyre.

Shumica dërrmuese e punonjësve të prodhuesit të softuerit janë ende duke punuar nga shtëpia mes pandemisë së koronavirusit dhe kompania ka thënë që ata nuk do të rihapnin zyrat deri të paktën në janar të vitit 2021, transmeton rtv21.tv.

Microsoft theksoi në udhëzimin se disa role brenda kompanisë do të kërkojnë që punonjësit të kthehen në zyrë. Ato përfshijnë role që kërkojnë qasje në laboratorët e pajisjeve, qendrat e të dhënave dhe trajnime personale.

Disa nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë kanë thënë se ata do të lejojnë punonjësit të punojnë përgjithmonë nga shtëpia sapo zyrat të fillojnë të rihapen.

Përjashtimi midis gjigantëve të teknologjisë ishte Apple, e cila u kërkoi punonjësve të fillojnë të kthehen në zyrë në qershor.

SHBA tani ka më shumë se 7.6 milionë raste koronavirus dhe 212 mijë vdekje./21Media