Rastet e dhunës në familje gjatë pandemisë u rritën me 15 për qind

Prokuroritë nuk arritën të zgjidhin rastet gjatë vitit 2020 për më shumë se 1200 persona. Ani pse Kosova ka legjislacion të mirë, në rastet e dhunës në familje ka dallim në trajtim, procedim dhe kualifikimin e veprës penale. Kështu thuhet në raportin me temën “Hetimet penale dhe politika ndëshkimore në rastet e dhunës në familje” të publikuar nga Iniciativa për Drejtësi dhe Barazi./21Media

Back to top button