Reciprociteti, reagimi i znj.Edita Tahiri

1 min read

Lidhur me masat e reciprocitetit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, që u aktualizuan sot në pjesën e kufirit ndërmjet dy shteteve, ka reaguar në FCB edhe znj.Edita Tahiri, kryenegociatorja e mëhershme në bisedimet ndërmjet delegacionit të Kosovës dhe atij të Serbisë.

Znj.Tahiri në reagimin e saj për këtë çështje ka sqaruar:

“Vendimi i Qeverise se Kosoves per zbatimin e reciprocitetit me Serbine sot, eshte ne pajtim me Marreveshjen e Brukselit per Levizjen e Lire e cila eshte e bazuar ne RECIPROCITET mes dy shteteve, Kosoves dhe Serbise. Pika 3 e Marreveshjes dhe pika 16 e Marreveshjes per zbatim percaktojne qarte reciprocitetin. Me kerkesen e SHBA-ve, Kosova eshte pajtuar qe ta shtyej per nje kohe zbatimin e plote te reciprocitetit, por jo pafundesisht. Besoj se Qeveria aktuale e Kosoves ka bere konsultat e nevojshme me partneret amerikan dhe evropian. Une si ish-kryenociatore e Republikes se Kosoves per shtate vjet ne Dialogun e Brukselit, e mbeshtes vendimin per reciprocitet te Qeverise aktuale. Kete deklarate po e jap si pergjigje per shume media, TV e gazetarë qe kerkuan deklarime e intervista nga une per kete ceshtje dhe te cileve nuk mund t’iu pergjigjem nje per nje, per shkak te angazhimeve te mija urgjente nderkombetare. Po ashtu ftoj mediat t’i gjejne marreveshjet ne Website-in e Qeverise se Kosoves ne linqet:

https://kryeministri.rks-gov.net/wp-content/uploads/docs/agreement_0210_freedom.pdf?fbclid=IwAR3VeHYpHgJpWSnySHd1PJ0fiovSCjMchnbgIp2I5yZjIGn_JplKB6l_ptY / e.d-21Media