Rusia e përfundon linjen e komunikimeve me SHBA-në për Sirinë

Rusia e përfundon linjen e komunikimeve me SHBA-në për Sirinë

Ministria ruse e Mbrojtjes nesër do të pezullojë “vijën e kuqe” me Pentagon, me çka i jepet fund linjës së komunikimit për Sirinë, raporton TASS.

“Rreth një orë më parë në Ministrinë ruse u thirr atasheu ushtarak i Ambasadës së SHBA-ve, ku zyrtarisht i është prezantuar se pala ruse më 8 prillit do të pezullojë përmbushjen e detyrimeve të saj sipas Memorandumit të Mirëkuptimit në mes të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Pentagonit, e cila garantonte parandalimin e incidenteve dhe sigurinë e fluturimeve të aeroplanëve në operacionet në Siri”, njofton ministria ruse.

Me këtë hap të Rusisë, përfundon linja e komunikimeve për Sirinë, mes Moskës dhe Pentagonit.