Kroacia dhe Gjermania, destinacionet kryesore të kosovarëve!

Kroacia dhe Gjermania, destinacionet kryesore të kosovarëve!

Migrimi i qytetarëve të Kosovës e sidomos të rinjve drejt vendeve të Bashkimit Evropian, mbetet njëra ndër sfidat më të mëdha më të cilat përballet vendi që nga pas lufta. Përveç të rinjve nga Kosova po largohen edhe infermier, ku rreth 300 prej tyre konsiderohet të jenë larguan vitin që e lamë pas, për të kërkuar punë në vendet perëndimore. Destinacioni kryesor i kosovarëve vazhdon të jetë Kroacia dhe Gjermania.(Teskti- Aurela ELSHANI, kamera – Orhan Bylykbashi& Sahit Troshupa)./21Media