Skulpturat më të bukura të botës

Vë bast se e keni vënë re se pothuajse çdo qytet ka skulpturat ose statujat e veta krijuese, zakonisht të vendosura përgjatë rrugëve ose shesheve të qytetit. Disa prej tyre janë goxha të zakonshme, por të tjerat… Skulptura të tjera të famshme mund të jenë jashtëzakonisht tërheqëse dhe të nxisin biseda.
Statuja më e vjetër e njohur, e quajtur Venus of Hohle Fels, daton 35.000 ose 40.000 vjet më parë dhe që atëherë arti i skulpturës ka ndryshuar në shumë mënyra. Nëse kjo formë e artit u përdor për të përshkruar botën përreth në fillim, atëherë shpejt u bë një mënyrë për të adhuruar perënditë dhe më vonë, pasi u kthye në epokën e artit klasik, për të përkujtuar njerëzit e famshëm. Tani, skulpturat moderne mund të përfaqësojnë një ide dhe jo fare një objekt apo një qenie të gjallë, të marrin forma të çuditshme dhe të bëhen absolutisht nga çdo material që mund të imagjinohet, transmeton rtv21.tv.
Për t’ju kursyer disa udhëtime nëpër botë, Bored Panda ka mbledhur një listë të skulpturave më kreative dhe statujave më të famshme të gjetura në të gjithë globin. Disa janë të vjetra, disa janë vepra arti modern, por të gjitha janë super kreative dhe frymëzuese/21Media

Back to top button