Trump kërkon fuqizim të dollarit

Trump garantoi se është në favor të një dollari të fuqishëm

Presidenti amerikan, Donald Trump garantoi sot se është në favor të një dollari të fuqishëm, pas deklaratave të sekretarit amerikan të Thesarit, Steven Mnuchin, që kishin dobësuar fuqishëm monedhën e gjelbër.

Euroja, që gjatë ditës kishte kaluar për herë të parë që prej vitit 2014 nivelin simbolik të 1,25 dollarëve, u zhvlerësua menjëherë kur këto deklarata u bënë publike dhe ra nën nivelin e 1,24 dollarëve.

“Dollari duhet të bazohet mbi forcën e vendit, ne po punojmë shumë mirë që vendi jonë të ribëhet ekonomikisht i fortë dhe përfundimisht unë dua një dollar të fortë”, theksoi Trump i pyetur nga kanali CNBC në Forumin Ekonomik Botëror në Davos (Zvicër).

Ai shtoi gjithashtu se deklaratat e ministrit të tij të Financave një ditë më parë mbi përfitimet e SHBA-së nga një dollar i dobët, që shkaktuan një rënie të monedhës së gjelbërt, “ishin marrë jashtë kontekstit”.

Back to top button