Vitin e kaluar , mbi 3 miliardë euro hynë në Kosovë nga mërgimtarët

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka thënë se mbi 3 miliardë sollën diaspora shqiptare nga vedet e BE-së në Kosovë gjatë vitit të kaluar
.Duke folur për diasporën kosovare në Zvicër guvernatori kosovar në vazhdim ka pohuar se «Në total të hyrat nga Zvicra (janar-shtator) janë 570.7 milionë, përfshirë këtu shpenzimet e udhëtimeve 267.8 milionë, remitencat 171.4 milionë dhe Investimet e huaja direkte 132.5 milionë»
Sipas vlerësimit të BQK-së, parashikimet janë që rritja ekonomike këtë vit të jetë tre deri në katër për qind./21Media

Back to top button