Nagavci: Kushtetuta jonë e mundëson Qeverinë e pakicës

Nagavci: Kushtetuta jonë e mundëson Qeverinë e pakicës

Po bëhen gati tre muaj qëkur populli shfaqi vullnetin e vet politik, siç ka hije, në mënyrë qytetëruese dhe mori lëvdata në të katër anët. Por lufta për poste e Vetëvendosjes dhe e LDK-së po e vonon kaq gjatë funksionalizmin e institucioneve të reja.Kuvendi u konstitua, por duket se shkaktoi edhe më shumë paqartësi për formimin e qeverisë. Vetëvendosje nëse nuk arrin marrëveshje me LDK-në po le të kuptohet se synon vetë të krijojë qeverinë.Mbase hedh pak dritë në këtë situatë të mjegullt politike nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Vetëvendosjes, Arbërie Nagvaci, e intervistuar nga kolegia Leonora Dalipi. /21Media