Fitimet e kompanive e ndihmuan Wall Street

Fitimet e kompanive e ndihmuan Wall Street

Wall Street të premten ka nisur tregtimin me rritje të vlerës së aksioneve për shkak të rezultateve solide të kompanive amerikane dhe shtrenjtimit të naftës dhe po ashtu arriti të kthejë humbjet e pësuara në fillim të kësaj jave për shkak të shqetësimeve në lidhje me agjendën ekonomike të presidentit të SHBA-ve, Donald Trump.

Pothuajse 15 minuta pas fillimit të tregtisë, indeksi Daw Johns shënoi rritje 0,3 për qind në 20.718,63 poenë, S&P 500 shënoi rritje 0,4 për qind në 2.375,25 poenë, ndërsa Nasdaq arriti ngritje 0,6 për qind në 6.089,89 poenë, transmeton France Press.