“Nuk ka zgjedhje të parakohshme dhe nuk do të ketë zhvatje të pabazë të dorëheqjes së Qeverisë. Nuk ka as nevojë, as logjikë për dorëheqje. Procedura e tillë do të ishte tradhti e të gjithëve që dhanë mbështetje për agjendën evropiane të vendit. Qeveria është stabile, e mbështetur nga shumica stabile në Parlament”, thotë kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev në intervistë për MIA-n.

Zaev duke folur për mundësinë për zgjedhje të parakohshme parlamentare, të cilat i kërkon opozita, pas vetos bullgare, por edhe për punën e Parlamentit në këtë situatë, si dhe pushteti e opozita dalin me pohime se e rrisin numrin e deputetëve, theksoi se ka filluar procesi i evropianizimit të vendit dhe zbatimi i agjendës reformuese deri te anëtarësimi përfundimtar në BE. Shton se ky është qëllim strategjik i Qeverisë, i miratuar nga shumica e qytetarëve në zgjedhjet e fundit.

“Besimin e shumicës së qytetarëve të cilët e dhanë në politikat e kësaj qeverie ishte për shkak të qëllimit të vendosur t’i zgjidh të gjitha çështjet, duke e përfshirë edhe këtë të rëndën me Bullgarinë. Mickoski le të shikojë në oborrin e tij në pallatin e bardhë, le të mendojë dhe me zë le t’i përgjigjet vetes, kush është ai që me logjikë duhet të japë dorëheqje pas aq shumë mposhtjeve zgjedhore”, porositi Zaev.

Në lidhje me anketën e fundit të QMBN, në të cilën mbështetja për LSDM-në dhe VMRO-DPMNE-në opozitare është në korrniza të gabimit statistikor, 18,6 për qind e të anketuarve janë shprehur për partinë qeveritare, ndërsa 18,1 për qind për partinë opozitare, Zaev thotë se fusha për garë politike të ideve dhe koncepteve është e hapur.

Ai potencon se qytetarët në disa cikle të ndryshme zgjedhore kanë treguar se nëpër cilën rrugë duhet të shkojë vendi.