“Zgjoi” i 11-i në listen e filmave më të mirë të vitit 2021

“HIVE” është një dramë e zjarrtë e bazuar në historinë e vërtetë të Fahrijes (Yllka Gashi), e cila, si shumë nga gratë e tjera në fshatin e saj patriarkal, ka jetuar me shpresë të venitur dhe pikëllim në rritje që kur burri i saj u zhduk gjatë luftës në Kosovë. Për të siguruar familjen e saj në vështirësi, ajo mbledh së bashku të vejat e tjera në komunitetin e saj për të nisur një biznes që shet një produkt ushqimor vendas. Gjetja e shërimit dhe ngushëllimit duke menduar për një të ardhme pa burrat e tyre – por vullneti i tyre për të filluar të jetojnë të pavarur përballet me armiqësi. Burrat në fshat dënojnë përpjekjet e Fahrijes për të fuqizuar veten dhe gratë përreth saj, duke filluar një grindje që kërcënon sovranitetin e tyre të sapogjetur dhe të ardhmen financiare të familjes së Fahrijes. Në sfondin e trazirave civile të Evropës Lindore dhe mizogjinisë së vazhdueshme, Fahrije dhe gratë e fshatit të saj bashkohen në një luftë për të gjetur shpresën përballë një të ardhmeje të pasigurt. HIVE është një portret i shëmtuar, shkatërrues i humbjes dhe i rrugëve tona të përpjetë drejt lirisë”, kwshtu pwrshkruhet “Zgjoi” nga “Rotten Tomatoes”.
“Rotten Tomatoes” rëndit filmat më të mirë sipas vlerësimeve të kritikëve.
Nga vlerësimi i publikut, propozimi i Kosovës për “Oscar”, i ka fituar 82% të pikëve./21Media

Back to top button