Gjatë rrënimit të murit, ishte thënë se më nuk do të ketë mure në atë pjesë

Gjatë rrënimit të murit, ishte thënë se më nuk do të ketë mure në atë pjesë

Strukturat paralele në veriun e Mitrovicës, kishin ndërtuar një mur pranë urës së Ibrit për të pamundësuar lidhjen dhe lëvizjen e lirë të qytetarëve në dy pjesët e Mitrovicës.

Dy vjet më parë, dy ekskavatorëve iu kanë dashur vetëm një orë për ta rrënuar murin e ndërtuar në Mitrovicën e veriut.

Gjatë rrënimit të murit, ishte thënë se më nuk do të ketë mure në atë pjesë dhe ishte është paralajmëruar edhe hapja e urës që lidhë jugun dhe veriun, gjë që nuk ka ndodhur edhe pas dy viteve.

E para që kishte dalë për t’i vëzhguar punimet ishte shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Natalija Apostollova, e cila kishte thënë është një moment i rëndësishëm për Mitrovicën dhe qytetarët e saj.

Ajo kishte falënderuar edhe partnerët ndërkombëtarë, me theks të veçantë ata amerikanë, për gatishmërinë ndaj shmangies së ndonjë incidenti të mundshëm.