Kërkohet nga bashkësia ndërkombëtare t’i bëhet presion Beogradit

Kërkohet nga bashkësia ndërkombëtare t’i bëhet presion Beogradit

Në Kosovë ende nuk dihet për fatin e mbi 1600 personave të zhdukur në luftën e fundit në Kosovë. Familjaret e personave të pagjetur kërkojnë nga institucionet vendore dhe ndërkombëtare t’i bëjnë presion Serbisë që të tregoi për vendndodhjen e tyre. Presidenti Hashim Thaçi tha se bashkësia ndërkombëtare po i bën amnisti Serbisë për gjenocidin e kryer në Kosovë. Edhe kryeministri në detyrë Ramush Haradinaj tha se Beogradi nuk është treguar i gatshëm të hap dosjet për personat e zhdukur!